Ovesné sušenky s matchou

Ovesné sušenky s matchou

Ingredience:
100 g jemných ovesných vloček
100 g špaldové mouky
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžičku soli
2 lžičky Matchy na vaření
2 lžičky rozdrcených lněných semínek
50 g rozpuštěného kokosového oleje
1 lžíci vody
hrst nasekaných bylin (kopřiva, bršlice, petržel)
špetku pepře
 
Postup přípravy: Suché ingredience promícháme, pak přidáme ostatní suroviny a důkladně smísíme. Těsto vytvarujeme do válce a necháme zatuhnout v lednici (cca 15 min.). Po zatuhnutí těsto ostrým nožem nakrájíme na zhruba 1 cm silná kolečka. Ty dáme na plech a pečeme pří 180 stupních asi 15 min.

Chuťově zajímavá pochoutka je vhodná jako slaný dezert pro všechny příležitosti. Nejlépe se hodí k vínu nebo jako náhrada za pečivo.
 

Peču nepeču

 
Ovesné vločky používám ve svých receptech už dlouho dobu a pro jejich oblibu poměrně často. Mám je moc ráda i jako náhradu za pšenici a velmi dobře se mi s nimi pracuje. Můžete je využívat jak nasladko, tak i naslano. Jsou známe jako zdroj energie, vitamínů, minerálů a vlákniny. Jejich spojení s matcha čajem mi připadá zajímavé hlavně proto, že v kombinaci se super potravinou v podobě matcha vznikne doslova koktejl velmi prospěšných látek pro naše zdraví. 

ovesne-susenky-s-matcha-MK-3.jpg